Direktlänk till inlägg 27 november 2007

Insändare "JSM Herrar steg 3, Grupp 4"

Av Handbollsbladet Since 2007 - 27 november 2007 18:52

GRUPP 4 


Eksjö BK – IFK Nyköping 25 – 21
Hemmalaget började matchen starkast och kunde redan i början på första halvlek gå upp i en femmålsledning som höll i sig till halvtid. IFK Nyköping kämpade sig sedan ifatt till 19-19 innan Eksjö kunde lägga i en extra växel och rycka ifrån genom ett snabbt anfallsspel och ett bra försvarsspel.
 
IFK Tumba HK – Stavstens IF 23 – 19
Matchen såg till en början ut att gå Stavstens väg då man under hela första halvlek ledde med två bollar. Tumba kom ut efter halvleksvilan som ett nytt lag och kunde direkt ta kommandot. Trots att trelleborgslaget visade prov på bra spel så räckte inte detta till emot spelskickliga Tumba.
 
IFK Nyköping – Redbergslids IK 15 – 33
Redbergslid visade direkt att man åkt till Eksjö för att sopa rent. Göteborgarna ryckte direkt och vann en komfortabel seger där man hela tiden var överlägsna.
 
Eksjö BK – Stavstens IF 26 – 22
Eksjö BK började matchen som mot Nyköping men lyckades inte heller här hålla fast vid ledningen. Efter en fyramålsledning i första halvlek så började Stavsten sakta men säkert närma sig. Stavstens IF räckte dock inte till hela vägen mot Eksjö utan fick se sig besegrade redan i mitten på andra halvlek.
 
Redbergslids IK – IFK Tumba HK 15 – 14
En mycket jämn och välspelad handbollsmatch där det var kamp redan från första sekunden. Trots neutral mark så var publikstödet enormt och en rivalitet mellan lagen märktes av. Tumba ledde hela matchen och var det bättre laget och detta mycket tack vare målvakten Filip Krook. Redbergslid kunde dock med lite tur pricka in segermålet med dryga 40 sekunder kvar.
 
IFK Nyköping – Stavstens IF 21 – 21
En rolig och fartfylld match där Nyköping ledde genom hela matchen. Med fem minuter kvar ledde dessa med tre bollar men då tog Stavsten tag i takpinnen. Med ett hårt underarmsskott av den talangfulla målvakten i Stavsten född 92 ledde IFK Nyköping bara med en boll. Anfallet senare avgjorde även samma spelare efter en fyndig frikastvariant. 15-åringen blev stor matchhjälte efter denna prestationen.
 
Eksjö BK – Redbergslids IK 27 – 27
Helgens bästa match där Eksjö BK tog kommandot direkt. Eksjö visade återigen prov på mycket bra spel och man fortfarande kan fightas med de bästa lagen i Sverige. Redbergslid låg fyra bollar efter in i mitten av första halvlek men knappade sakta men säkert in efter att Eksjö fått ett tveksamt rött kort på en av nyckelspelarna i slutet av första halvlek. 15-15 i halvlek och Redbergslid fick nu börja andra halvlek med ett två mans överläge. Eksjö BK lyckades trots detta hålla sig kvar i matchen och i mitten av andra var det återigen kvitterat. Redbergslid ryckte nu igen men Eksjö BK lyckades i den sista minuten kvittera. Ett slarvigt anfall av göteborgarna gjorde att Eksjö fick chansen att avgöra men missade friläget. Redbergslid lyckades trots flera landslagsspelare inte slå smålänningarna med storskytten Fredrik Creutz. Fredrik Creutz lyckades under helgen göra hela 37 mål och 12 av dessa mot Redbergslid, MYCKET STARKT!
 
IFK Tumba HK – IFK Nyköping 25 – 19
En relativt bekväm vinst för stockholmarna mot Nyköping, de ledde genom hela matchen och var det klart bättre laget på alla punkter. Nyköpingslaget räckte helt enkelt inte till men stod emot bra mot de skickliga killarna från Tumba.


Stavstens IF – Redbergslids IK 16 – 28
Redbergslid gick direkt ifrån till ledning 1-7 och spelade en positiv och fartfylld handboll. Man ökade sakta men säkert på ledningen efter hand och gick kanske inte för fullt hela matchen.


Eksjö BK – IFK Tumba HK 29 – 17
Helgens sista match var en direkt avgörande match för vilket lag som skulle slå följe med Redbergslid till steg 4. En jämn första halvlek där Eksjö ryckte mot slutet och gick till halvtidsvila med 13-8. I andra halvlek öste Eksjö på ordentligt och Tumbakillarna hade svårt att komma förbi Eksjös försvarsjätte Joachim Du Rietz. De gånger man kom igenom stod storspelande målvakten David Larsson i vägen. Eksjö ryckte ordentligt och spelade riktigt bra handboll och visade här att man definitivt är ett lag att räkna med i steg 4!


In skickat av: Mats Johansson


Fortsätt att skicka in gruppreferat till: handbollsbladet@live.se


MVH.

Handbollsbladet


 
 
Ingen bild

Tumba

27 november 2007 22:56

Kan t om vara ett lag att räkna med i steg 5!
Ett riktigt härligt handbollsgäng, visar prov på riktigt fin handboll!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Vi kommer snart tillbaka ännu starkare!MVHHANDBOLLSBLADET FD. Främsta handbollsbloggen online! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 13 januari 2009 00:44

Efter en lång inaktivitet av oss på Handbollsbladet så funderar vi på en comeback. Vi har sett över resultaten om röstningen angånde just en comeback och listan visar en klar majoritet på att folket där ute vill se mer rykten,nyheter och heta händels...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 14 oktober 2008 11:09

Vi vill tacka alla läsare och vi hoppas komma tillbaka med ännu starkare bloggning!Tack för allt! Handbollsbladet! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 10:38

Nu är omgång #1 spelat av Allsvenskan. Det har blivit skrällar och även självklara segrar för visa lag. Cyrus började med att skrälla och vann borta mot HP Warta. Sedan kom det ännu en skräll igår när Stavsten vann borta mot topplaget Hallby med Joha...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 09:05

En av Sveriges hetaste handbollsmatcher spelas i Lillekärrshallen på fredag kväll klockan 19:21. En ostraffbar tid att missa och vi som arrangör lovar både fest och action.   Föreningen har gjort en kraftfull marknads- och profileringssatsning av sin...

Ovido - Quiz & Flashcards