Alla inlägg under november 2007

Av Handbollsbladet Since 2007 - 15 november 2007 23:05

Hammarby förlorade i Rumänien.


Cupvinnarcupen nästa för Hammarby, man orkade inte mobilisera tillräckligt med krafter för att vinna bortamatchen mot Constanta. Rumänerna ledde med 14-10 i halvtid mot ett Hammarby som i den andra halvleken hämtade upp ett underläge på 11-16 till 22-22 på tretton minuter. Sedan kan man säga att det var målvakten som avgjorde i slutet då Hammarby var nära på att vända! Men längre än så här kom dom inte, slutresultat 32-30.


Bästa målskytt i Hammarby var Patrik Johansson på 10 mål.

Hammarby har härnäst den franska storklubben, Montpellier om en vecka och sedan får man förbereda sig på spel i Cupvinnarcupen istället.

Hur ska dom lösa detta?


MVH / Handbollsbladet

Av Handbollsbladet Since 2007 - 14 november 2007 23:14

 Det ryktas att.....


...HP Warta ligger i hård träning inför Steg 3, eftersom dem har förlorat den duktiga högerkanten, Erik Jacobsson som är långtidsskadad. Steg 4 är ett måste för favorit tippade HPW!


...Hammarby förväntas underprestera i årets upplaga av Svenska Mästerskapen. Truppen är väldigt tunn och består mest av orutinerade 90 killar, trots att man är tippade på alltomhandboll att klara sig till Finalsteget  säger vi på Handbollsbladet nej till Hammarby.


...Redbergslids IK tog i med hårdhanskarna då man besegrade guldtippade Hammarby med 6 måls marginal. Förväntningarna var stora av Hammarby och man trodde att man skulle vinna med något måls marginal, men man fick ett stort bakslag av formstarka RIK som leds av Magnus Wislander. Men rykten från publiken säger att Magnus planerar att avgå i från Redbergslid och lägga blicken på Göteborgs distriktslag för pojkar födda 1990. Stämmer verkligen detta?


... Kärra HFs duktiga målvakt Marcus Erixon lider av skada. Detta blir ett väldigt stort avbräck för Kärra HF som just nu ligger under kvalplats upp till Allsvenskan. Trots giganterna "Greta" och Andreas "Wadden" Wadstedt blir man allt svagare och möjligheterna till spel i Allsvenskan minskar.


...Hammarbys A-lag tappar spetskompetens till nästa års upplaga av elitserien. Man tappar flera namn till storklubbarna i Tyskland. Har man råd att behålla Staffan och startsexan kvar till nästa säsong?


...IK Sävehof kommer att stor satsa på damsidan till nästa år, efter framgångarna i Champions L. kommer man att starta en elit skola för flickor som går i grundskolan för att slippa köpa till sig ett lag. Fram för allt att få fran egna produkter för att bygga en bredd i A-lags truppen framöver för att klara sig ute i Europa.


...En stor blick slängs imot Lugis Damer/Damjuniorer som dock gjorde en svag insats i Lundaspelen förra året. Man slutade sist i gruppen men rykten säger att man gjort ett par tunga och duktiga nyförvärv, föreningen ville förhandla om Isabella Gulldén men stjärnskottet vart inte intresserad och trivs bra i Göteborgs klubben.


MVH.

HANDBOLLSBLADET

Av Handbollsbladet Since 2007 - 13 november 2007 17:32

Snart är det dags för Herrjuniorer SM steg 3 som spelas mellan 24 - 25 november. Flera högklassiska lag har kvalat sig vidare som nu slåss om platserna i steg 4.


Grupp 1

Gruppen består av: Guif, Sävehof, Djurgården, Lidköpings HK och OV Helsingborg.


Denna grupp är lätt tippad då svårslagna Guif och Sävehof kommer gå vidare. Tyvärr så kommer inte Djurgården och OV slåss om steg 4 eftersom dem kommer att förlora måste matcherna mot Sävehof och Guif.

Gruppens Profil ni borde kolla in extra mycket är i denna grupp är Mattias "Zacke" Zachrisson som nyligen knorrade in sitt första elitseriemål på den omtalade Landslags målvakten Andreas Palicka.

Vidare till steg 4 blir Guif och Sävehof.


Grupp 2
Gruppen består av: HK Tyrold, HK Eskil, BK Boden, Ystad IF och Enköpings HF


Talangfabriken Eskil är stor favorit att ta hem första platsen i grupp 2, därefter kommer Tyrold som är en klass för sig komma på andra plats. Ystad IF kommer får se sig utslaget redan i steg 3. Tyrold kommer att förlora mot Eskil i en jämn match där försvarsspelet och rutin avgör. I botten slåss Boden och Enköpings HF om placering i gruppspelet. Vidare till steg 4 blir: Blir talangfabrikerna HK Eskil och HK Tyrold.


Grupp 3

Gruppen består av: Lindeskolans IF, Skånela IF, HK MittDalarna, Eslövs HF och Tyresö IF.


Lindeskolan är topp seedade i grupp 3 och har ett brons från J-SM att försvara men såg svaga ut i Skadevi Cup och i jämna matcher får det tufft mot både Tyresö och Skånela. I Partille Cup var Skånela nära att skrälla mot HP Warta och gör man en sådan match som man gjorde i somras i alla steg 3 matcher, så kan det vara Skånela som tar sig vidare till steg 4. Tyresö IF har ett lag där många utav spelarna spelar division ett handboll. Det som avgör vilka som går vidare från gruppen blir nog matcherna mot svaga HK MittDalarna och Eslövs HF där får man inte tappa poäng och målkalas är ett måste.


Vidare till steg 4 blir: Lindeskolan med 8 poäng och Skånela med 5 poäng men med bättre målskillnad.


Grupp 4
Gruppen består utav: Eksjö BK, IFK Tumba HK, IFK Nyköping, Redbergslids IK och Stavstens IF.


En grupp där RIK vinner gruppen utan större problem och tar med sig IFK Tumba HK till steg 4. Stavsten och Eksjö är två riktigt bra lag och kan överraska och ta viktiga poäng som kan avgöra gruppspelet. Så andra platsen är öppen till sista matchen är spelat i gruppspelet men nu innan är RIK och Tumba favoriter till att avancera till steg 4.  IFK Nyköping åker tyvärr hem med 0 poäng i bagaget.


Vidare till steg 4 blir: RIK och IFK Tumba.


Grupp 5
Gruppen består utav: HK Guldkroken, Lidingö SK, HP Warta, Dalhems IF och Hästö IF.


Warta vinner gruppen enkelt utan långtids skadade Erik Jacobsson. Det gäller bara att stjärntrion på niometer och duktiga vänsterkanten Alexander Henriksson är på topp humör. Andra platsen kommer Lidingö att knipa framför näsan på Hästö som har förlorat nyckelspelare till lokalkonkurrenten IFK Karlskrona, men det är denna match som avgör vilket lag som går vidare till steg 4. Guldkroken har inte imponerat i Junior Elit Göteborg och med resultaten där så är Guldkroken inget steg 4 lag och sist i gruppspelet kommer Skåne laget Dalhems IF.


Vidare till steg 4 blir: HP Warta och Lidingö trots att Hästö gör två bra matcher mot Warta och Lidingö.


Grupp 6

I Grupp sex deltar: BK Heid, HF Linköpings Lejon, HK Drott, IFK Ystad och H43 Lund.


Detta är nog den svåraste, om inte mest intressantaste gruppen i hela steg 3. Här är fem riktigt bra lag samlade, trots genvägen genom steg 2 för Linköping tippar dem som vinnare i denna grupp. Tätt efter slåss förmodligen Ystad och Heid om andra platsen. H43 och Drott åker tyvärr ut i steg 3 i år, trots att ha förmodligen gett alla lagen i gruppen en match.


Vidare till steg 4 blir: Linköpings Lejon och IFK Ystad


Grupp 7

I Grupp sju deltar: Önnedred HK, IFK Skövde, Irsta HF U, IK Skuru och IFK Trelleborg.


Här kommer IFK Skövde att kvalificera sig till Steg 4 som gruppens 1a,men absolut inte enkelt. Man kommer få möta duktiga lag som Önnered och Trelleborg, just dom 2 lagen kommer slåss om andra platsen. Men tror att Önnereds duktiga 90er inte håller måttet och förlorar imot Trelleborg som klarar sig till Steg 4.Otur för Irsta och Skuru,men båda lagen är svaga och kommer ganska enkelt åka ur Steg 3.


Vidare till steg 4 blir: IFK Skövde och IFK Trelleborg


Grupp 8

I Grupp åtta deltar: Aranäs HK, GF Kroppskultur U,  Anderstorps SK, Kristianstad HB och IF Swithiod.


Denna gruppen kommer att stå mellan Kropps, Aranäs och Kristianstad. Men om Rickard Lönn kanske spelar i A-laget då tappar dem spets i anfallsspelet och det är det som avgör om Aranäs skall ta sig vidare till steg 4. Kristianstad kommer att ge båda lagen en match men tror endå Kropps och Aranäs går vidare till steg 4.


Vidare till steg 4 blir: Kroppskultur och Aranäs



Grupp 9

I Grupp nio deltar följande: Lugi HF, Alingsås HK, Hässleholms, Hammarby IF och HP Skövde 90.


Ställer Lugi upp med bästa manskapet kommer man att knippa hem första platsen, det är solklart. Två lag kommer få det riktigt tufft att gå vidare och det är Hässleholm och HP Skövde som har inget att säga till. Det kommer att bli en tuff sammandragning mellan Alingsås och Hammarby, men Alingsås kommer att ta platsen till steg 4.


Vidare till steg 4 blir: Lugi HF och Alingsås HK.


Grupp 10

I Grupp tio deltar följande lag: IK Lågan, Kärra HF, H78 Sölvesborg, IF Hallby HK och HK Varberg


Lågan, Kärra och Hallby gör upp om de två platserna till näst sista steget i årets upplaga av Herrjunior SM. Kärra är det lag som redan i steg 1 imponerade med att vinna över favoriten till titeln i år, HP Warta. Det gäller att Kärras spelmotor, Robin Bendén styr upp Kärras spel ordentligt. Detta är ett måste om Kärra skall ta sig vidare till steg 4. I Linköpings Junior Cup vann Kärra med 6 bollar mot svaga Hallby. Men efter den sista matchen är spelad så vinner IK Lågan gruppen och tar med sig Kärra HF till steg 4. H78 Sölvesborg och HK Varberg slåss om en bättre placering i gruppspelet.


Vidare till steg 4 blir: IK Lågan och Kärra HF.



MVH / Handbollsbladet


Av Handbollsbladet Since 2007 - 11 november 2007 17:03

Idag är det en vecka sedan Skadevi Cup tog slut. Flertals framgångsrika lag deltog i turneringen och många lag från Sverige eliten på ungdoms sidan krigade om guldet. Är Skadevi Cup en av Sveriges bästa inomhus cuper? Det är en bra fråga. Här kommer några rader från några utvalda Skadevi Cup FINALER.


Kärra HF P-96 vann första final i Skadevi Cup 2007, efter en mycket jämn match mot Stockholms handbollen talangfabrik HK Tyrold, på planen fick man se flertals handbolls spelare man kan räkna med i framtiden. Kärras spelskickliga lirare Jakob Marsch och Tyrolds målsprutare Andreas Lang med sina 5 mål i finalen. Matchen mellan lagen är väldigt jämn men Kärra drar det längsta strått och vinner med 7-6.


Backa HK Flickor födda 94 är ett gäng man kan räkna med framöver. De visade upp en klass handboll som man inte sett på mycket länge i B-Flicks handboll. Med ett bra 3-2-1 försvar och en högre växel i anfallsspelet kunde man lätt dra iväg på sifforna i varje match. I finalen får Backa HK möta G/T-76 även där visar Backa HK tjejerna att man har rutin att spela inför näst intill fullsatta läktare. Backa HK vinner finalen lätt med 16-7.


BK Söders P-94 vann efter en riktig spännande match mot Kärra HF 1. Denna match kan man skriva in i Skadevi Cups egna historiebok, på planen fick man se två riktigt bra lag. Från läktaren såg man att Kärra hade inte lika mycket krut under fötterna som BK Söder hade idag. Detta eftersom Kärra ställdes i semi-finalen mot ett av Sveriges bästa pojkar 94 lag, HK Eskil.


I Finalens inledning gick Kärra HF upp till en 3-0-ledning, men BK Söder från Stockholm började få in enkla stolpe in mål och kunde snabbt komma upp till likaläge. Vid fulltid var ställningen var 12-12. I Förlängningen slutade lika 15-15 och det var Sudden Death som krävdes för att skilja lagen åt. Där BK Söder tar det längsta strått. Båda lagen tillhör top5 i Sverige inom årsgången 94.


Kärra HF:s blev A-flickor mästare efter en tuff match mot lokal konkurrenten HK Kungälv. Rykten spreds på läktarn att Kärra spelade med två stycken jämna lag i cupen för att kunna hitta formen inför SM steg 3 och Norden Cup i vinter. Detta visar att Kärra är ett lag att räkna med i vår när det är slutspels dags i A-flicks SM. Kungälv tog inte kommandot och Kärra var snäppet bättre rakt igenom och vann välförtjänt.


I Junior elite cupen vinner IFK Ystad mot ett halvt svagt IK Sävehof. Man såg att Sävehof har förlorat ett flertal duktiga spelare till A-laget från J-SM finalen mot HP Warta i våras. Men ändå blev det en riktig bra och rolig match. IFK ledar matchen rakt igenom men Sävehof vägrar att bli förnedrade och kämpar konstant matchen igenom. IFK Ystad hade mer bredd än Sävehof och det avgjorde. Slutresultat: 23-20 (13-8).

Spelare som man skall följa under J-SM gruppspelen är följande: Andreas Arrman (Sävehof), Tobias Aren (Sävehof), Joseph Azizi (IFK Ystad) och Mattias Lundh (IFK Ystad).


HK Tyrold segrade i den sista finalen i årets upplaga av Skadevi Cup. Många vet sedan tidigare att Tyrold är en talangsfabrik inom Handbolls Sverige. I finalen mot RP/Linköping kunde matchen igenom styra spelet och bygga upp ett bra försvarsspel. Tyrold hade bredden och orken att hålla ett högt tempo och det var det som avgjorde denna final. Slutresultat: 15-11 till Tyrold.


Skadevi Cups bästa klubb enligt HANDBOLLSBLADET, blir Kärra HF efter har deltagit med fyra final lag. (2 Guld, 2 Silver.)


/HANDBOLLSBLADET!


Av Handbollsbladet Since 2007 - 10 november 2007 22:55

Här kommer den nya handbolls-siten för dig som älskar skvaller.

Vi kommer att förmedla dom hetaste och intressantaste nyheterna från både på och utanför planen. Om ni vill kan ni skicka iväg ett trevligt mail till oss på handbollsbladet och berätta vad just du har hört och sett.

Kontakta oss på: handbollsbladet@live.se

Signing off
MVH Handbollsbladet

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards