Alla inlägg den 3 januari 2008

Av Handbollsbladet Since 2007 - 3 januari 2008 00:01

Tillbaka med aktiv bloggning nu på Handbollsbladet! Dagens inlägg innebär focus på Lundaspelen. Vi har fått in  referat ifrån båda tuneringarna men mest ifrån lag som kommer ifrån Göteborg.


I elit-grupp 1 hamnade Team baden,Sävehof,Kärra,Lugi och Nordsjälland. Ett riktigt geting bo där nästan vilket lag som helst kunde stått som grupp vinnare. Om vi skulle tippat denna gruppen så skulle Team Baden eller Lugi stå som gruppsegrare och tätt efter Göteborgslagen Sävehof eller Kärra. Men så blev det inte! Team Baden spelar väldigt effektivt och besegrar Lugi som ställt upp med endast ett 7 mannaskap. Lugi var nästan aldrig nära efter 1a halvlek, då "Baden" lagt i en högre växel och visade vad ett uttaget schweiziskt stadslag kunde bjuda på, resultat skrevs tillslut till 13-9.

Dags för Kärra att visa vad dom gick för då man kom liksom Lugi, med  väldigt få spelare imot Nordsjälland. Man var tippade 2poäng men det var lättare sagt än gjort då man fick problem med danskarna direkt. Kärra stod imot bra, ända fram till slutet då man såg hur behövligt det är med en bra kondition. Förlust blev det med 14-17 och man fick ladda batterierna till nästa stor motstånd som innebad ett derby.

Sävehof och Kärra skulle ta sig an varandra! Och det var killarna ifrån Hisingen som tog kommandot direkt, effektivt kontringsspel gjorde att man hade en komfortabel ledning matchen ut. Sävehof var aldrig riktigt nära men man stilade till förlust siffrorna i slutet. Och efter 2x15 minuter lös det 13-15 till bortalaget.

Dag 2 såg man på hemmalaget (Lugi) att man hade fått förstärkning. Satsningen att klara sig till A-slutsspelet hade börjat och man såg ett deffenitivt mer laddat Lugi än vad man såg på första dagen. Men Nordsjälland var helt enkelt för bra och man föll igen och tappade 2poäng så chansen att klara sig vidare var minimal. Trots seger imot Kärra med ett måls marginal, 15-16 klarade man sig aldrig.


I elite-grupp 2 fanns FIF,H43,Skånela,Hästö och VSH 2002. Här hade vi tippat 1a VSH 2002 och tätt efter Skånela och FIF, Men även här misslyckades vi med tippningen. Duktiga FIF går egenom gruppspelet med en förlust fri svit på 4 matcher.

Laddad match mellan Skånela och H43, då matchen står och väger fram till 6-6. Då drar Skånela ifrån och visar vart skåpet skall stå. Med fint kantspel och effektivit linjespel kunde man ta en fin seger med 15-9.

Trotts förlust imot Skånela för H43 gav man FIF en rejäl match. Med jämt spel matchen ut såg vi piggt skytte ifrån FIF och ett långsamt tempo handboll av skåningarna. FIF kunde dra det längsta strået när man satte spiken i kistan 13-15.

Rödspätte guld medaljörerna Hästö åkte på sig en tung 5 måls förlust imot VSH 2002 och 6 måls förlust imot FIF men med lite tur slog man ut H43 med 16-14 och överasskande besegrade Skånela med 15-16. Tyvärr tog turen slut när man åkte ut i kvartsfinal.



SLUTSPEL

Tyvärr då vi vart tvugna att lämna Lundaspelen för att bevaka Norden Cup i Göteborg har vi inga egna referat av Slutspelen så det kommer att bloggas enligt referat vi fått in via mail.

Vi saknar referat ifrån 16 delsfinalen mellan Kärra - TMS Ringsted.

Skånela och BK HEID
möttes i 18 delsfinalen. Steg 5 rutinerade Heid verkade inte direkt laddad på något sätt medans Skånela var kvartsfinals sugna. Matchen spelades under kontroll av Skånela ända fram tills slutet. Härligt skytte av Skånela på 9 meter gav Heid stora problem och man löste inte uppgiften alls, trots att man är det bättre laget på pappret.


Kvartsfinal mellan Sävehof och Nordsjällan, enligt flera referat på mailen beskrivs matchen som en riktig dommar tabbe? Nordsjällan hade ett övertag på 5 mål då man drabbas av 2st 2minutare. Var av en var på målvakten i det danska laget. Underläget kunde hämtas upp ganska enkelt med lurigt skytte ifrån 9 meter. Vid ställningen 11-11 flippas bollen imål av Sövehofs H6 och man klarar sig vidare till Semifinalen! Där vi saknar referat men där tog det stopp imot FIF med 18-10.


Saknar match referat på båda semifinalerna.

FINAL (Referat taget av Alltomhandboll http://www.alltomhandboll.nu/news.aspx?NEW_ID=3348)

Bästa spelare i FIF var solklart Kasper Olsen. När han nätade till 10-8 var det hans femte mål i matchen. Skånela insåg förstås problemet och valde att sätta en punktmarkering. Något om effektivt fick stopp på skyttet från Olsens sida förutom i numerära överlägen. Men det övriga FIF hade mer än tillräckligt med energi för vinna matchen. Skånela lyckades komma ikapp genom mål av Tommy Olofsson och Iris Ganibegovic som tillsammans med målvakten Sebastian Fredriksson var bäst denna eftermiddag. Men bara kort därefter punkterades matchen, två mål av Rasmus Abrahamsen ordnade fram slutställningen 15-13 till FIF. Som alltid stort jubel hos segrarna som samlades i det ena målen för fotografering. Lundaspelen är en av tre cuper som FIF:s P18 deltar i varje år tillsammans med Odense och Prag.

/ MVH Handbollsbladet, Norden Cup referat kommer inom kort.

Ovido - Quiz & Flashcards