Alla inlägg den 16 januari 2008

Av Handbollsbladet Since 2007 - 16 januari 2008 22:22

Handbollsbladet tippar helgens gruppspel:


Grupp 1:

1. IFK Ystad

2. Aranäs HK

3. Redbergslids IK

4. Hästö

5. Hammarby IF

I grupp 1 kommer IFK Ystad ta hem gruppsegern och på så sätt kvalificera sig till steg 5 med en ganska så säker maginal. Tätt efter kommer antagligen RIK och Aranäs kriga sig till 2a platsen. Detta var en av de svåraste grupperna att tippa, Aranäs 89 har sedan tidigare Steg 5 rutin med Richard Lönn i spetsen, dock har killarna i RIK födda 89/90 ingen slutsspels rutin med Richars Hanisch åtsido, men detta blir för mycket på Hanischs axlar. aranäs gniper andra platsen. Hästö som vi tror inte har någon chans alls, endast emot Hammarby kommer 4a i gruppen men kan skrälla och slå RIK.



Grupp 2:

1. IK Sävehof

2. HK Tyrold

3. Kroppskultur

4. Eksjö BK

5. IK Lågan


Luriga Sävehof tippas gruppseger här men det beror helt enkelt om man har med sig Tobias Aren så man blir betydligt mer farliga på nio meter. Stora och duktiga Tyrold kommer plocka hem andra platsen då man gett Sävehof en riktig match och besegrat Kroppskultur med minsta marginal. Eksjö och Lågan kommer förmodligen spela om ära då man inte kommer ge giganterna någon direkt match.


Grupp 3:

1. Lugi

2. Lindeskolan

3. Kärra HF

4. Önnered

5. OV Helsingborg

Lugi är inte en direkt klar 1a i denna gruppen. Kanske om Kim Ekdahl Du Rietz är med men rykten säger att han tyvärr inte är det, så Lindeskolan,Kärra och Önnered kommer kunna ge Lugi en riktig match och kanske med lite tur t.om vinna. 2a platsen är väldigt svår tippad men vi håller på Lindeskolan. Göteborgs lagen kan faktiskt ta sig vidare om man håller spel i högsta klass, som vi vet att dom kan. Thynell och hans lagkamrater blir sist i denna gruppen då man förlorat med ganska klar marginal och kanske skrällat någon match.


Grupp 4:

1. Trelleborg

2. Warta

3. Skånela

4. Drott

5. Ystad IF HF


Många andra sidor tippar Warta som SM Guld vinnare och även 1a i denna gruppen. Men vi på handbollsbladet tippar dom som 2a i denna gruppen och tror att Trelleborg tar första platsen. Eftersom dom saknar spelare som Erik Jacobsson och tappat bredd på 9 meter. Riversjö från Aranäs måste verkligen vara på topp i helgen om deras lag skall ta sig till steg 5. Skånelas 90 fixar en 3e plats men Drott kan även ställa till det för dom.


MVH.

H-BLADET

Ovido - Quiz & Flashcards