Alla inlägg den 13 juni 2008

Av Handbollsbladet Since 2007 - 13 juni 2008 14:35

Borås HK var i år nära att åka ur division två, men efter två kvalmatcher stod det klart att man även nästa säsong får spela i tvåan.


HANDBOLL BORÅS?
Borås HK var i år nära att åka ur division två, men efter två kvalmatcher stod det klart att man även nästa säsong får spela i tvåan.

Nu har man målsättningen för framtiden klar.

– Vi ska? spela i division ett, och hänga kvar, om tre år, säger Patrik Larsson, ordförande i BHK.


För att nå dit ska man vidta en rad åtgärder, och det är inte genom den enklaste vägen, att köpa spelare.


– Vill man ta sig upp i ettan så är det inte svårt, genom att bara köpa två skarpa skyttar. Då vinner man matcherna och tar sig utan större problem upp en division. Så vill inte vi jobba, menar Larsson, som istället vill bygga från grunden.


– Det handlar om att vi vill få upp intresset för handbollen i Borås. Genom att få mer publik till matcherna, och genom att få folk att titta på handboll, så kommer vi att få intäkter där, som vi kan använda till att satsa ännu hårdare på vår ungdomsverksamhet. I år är dessutom första gången vi har en hårt arbetande styrelse som jobbar för att nå detta. Borås HK, som har drygt 200 medlemmar, har som mål att inom treårsperioden uppnå 500 medlemmar och för att nå detta krävs sponsorer.


– Vi behöver hjälp, och det främst från företag som vill hjälpa till att finansiera. Därför har vi tagit fram tre sponsorpaket som de kan välja mellan. Genom att sedan föra en dialog kan vi komma överens med företaget om hur vi ska ”betala tillbaka” med hjälp av tjänster, som inventering och liknande, säger Tellenmark.


I ovan nämnda sponsorpaket kommer bland annat föreläsningar med kända idrottsprofiler, som ”Bengan” Johansson och Anders Haglund, ingå.


– Då får de sponsrande företagen ta med sina anställda och på så vis utbilda dem via föreläsning, menar Tellenmark.


MVH.

Handbollsbladet


Av Handbollsbladet Since 2007 - 13 juni 2008 14:21

Tobias Johansson tränar med Team Hisingen.


Nu är det klart att Martin Adolfsson lämnar Önnered för RIK, spelövergången accepterades 11 Juni.


Fredrik Andersson går från Lugi till Stavanger.


Niklas Bååk är snart klar för Hallby, bara små detaljer återstår!


I hallandsposten kan man läsa att Robert Bladh var stabil i målet när Drott vann. Men för Olle Lindbloms debut dröjer det ett tag framöver. Som sagt Olle Lindblom klar för HK Drott.


IFK Kristianstad har hittat partnern till Daniel Milakovic i målet. Det blev 22-årige Kristian Friis från Team Sydhavsöerne.


Anderstorp kommer att satsa rejält på årets upplaga av allsvenskan, det räcker inte bara på herrsidan nu, när dem har gjort klart med ett helt nytt damlag som skall spela under deras färger. Det blir handbollsklubben Gislaved som går in i Anderstorps satsning på damsidan.


maila in mer till handbollsbladet@live.se


Ovido - Quiz & Flashcards