Alla inlägg den 3 september 2008

Av Handbollsbladet Since 2007 - 3 september 2008 11:27

Vi rankar lagen efter följande: Värvningar, Trupp och förra årets resultat. 


Div 2 Västra:


1. IK Nord har värvat smart och har en stark trupp sedan tidigare. Trots att man har tappat tongivande spelare som Magnus Hansson och försvarsbjässen Fredrik Sunkler så skall dem nog klara av att avancera en divison uppåt.

2. Wasaiterna har gått upp snabbt genom divisonerna från nedflyttningen på grund av dålig ekonomi. Vi på handbollsbladet hoppas stort att de gamla storlaget ska återuppstå igen. Har riktig bra högersida med Robert 'RC' Carlsson i spetsen och även Rabi. Nu har även truppen blivit breddare med rutinerade spelare som Emem, Kim Anlow och Jacob Tilly.

3. Hisingen kan bli skräll laget denna säsong, det har ryktas vilt om tunga namn till Hisingen. Petter Bågenholm, Magnus Hansson, Fredrik Sunkler och Hans Johansson är några namn som har nämnts att gå med i stor satsningen mot Div.1 Södra. Kan även bli en flopp säsong.

4. HK Skövde har alltid hamnat i toppen med sin turbo handboll, är spelar både duktiga juniorer och a-lag spelare ifrån IFK Skövde. Vet aldrig vilken trupp dem ställer upp med och därav kan överraska motståndarna. Har tappat högersexan, Erkan till Country.

5. S-hof som är ett farmarlag har värvat friskt till A-laget och tror att genom den bredden i A-laget så är nog målet att få upp ett farmar lag i Div.1 Unga spelare som Jesper Nielsen (A-laget), Erik Jacobsson (A-laget), Niclas Barud (A-laget), Andreas 'Ankan' Ungesson (A-laget) kommer nog att spela både elitserie handboll och i farmarlaget. Tappat Tobias Arén till IF Guif. Så det blir ett starkt S-hof i år.

6. Frölunda har fått behålla större delen av laget från förra säsongen och fyllt på med fler spelare från Aranäs och Önnered.

7. Bankeryd/Hallby. Farmarlag. Kan gå hur som helst, men har iaf möjlighet till att få ner allsvenska spelare.

8. FAIK. Tappat Lindblad som var rena muren förra säsongen till Skövde. Inga större förändringar från förra årets trupp.

9. Varberg har gjort några smarta värvningar från Aranäs och Drott. Men är nya för i år och det blir tufft och hänga med i toppen.

10. Borås kommer att bygga ett lag för framtiden och det blir tufft att hänga med i toppstriden. Kommer att försöka hålla sig ifrån kvalplats genom att säkra ett Div.2 kontrakt.

11. Lysekil. Nyuppflyttade, men med stor tradition. Skräll?

12. Skara har inte fått några större namn till truppen. Tappade de bästa spelarna i truppen redan innan sommaren, Tobias Andersson försvann till Allsvenskan och Rickard Löfqvist till HK Country. Får kämpa sig kvar om inte Bert Karlsson går in och inversterar i klubben.

13. Baltichov. Har tappat i stort sett alla de tongivande spelarna de hade förra säsongen och fick en gratis biljett till Div.2 Får en riktig tuff säsong.

Av Handbollsbladet Since 2007 - 3 september 2008 11:09

1. ÖHK Göteborg som består bara nästan av rutinerade rävar. Mellegård och Möller är de tyngre namnen i laget. Kommer vinna denna serie lätt.


2. Fjärås har tappat spelare men har ett jobbigt försvarsspel att möta och kommer att kriga sig igenom serien.


3. Önnerediterna har ett mycket starkt juniorgäng och vill upp i Div.2 Västra. Kommer att spela mestadels med steg 5 garanterade laguppställningar.

4. Särökometerna har ett gammalt och rutinerat lag. Jobbiga att möta med deras låga tempo och tunga försvarsspel. Blir kanske något att räkna med i år?


5. Nordpoolen har flertals unga talanger som kan blomstra ut redan i herrhandbollen i år. Består mestadels av unga -91er som är på väg upp till IK Nords A-lag. Och med deras turbo handboll kan överraska många lag i Div.3 Västra. En outsider?


6. Ale som har blandning mellan unga och gamla. Spelar inte topphandboll men effektiv handboll efter sina resurser. Har de senaste säsongerna varit ett mitten lag och kommer fortsätta att vara ett även i år.


7. Rya verkar få ihop ett hyfsadt lag till årets upplaga av Div.3 och kommer att klara sig kvar garanterat.


8. Baner har värvat friskt från HP Wartas ungdomsida, Dennis Alkenäs, Tobias Jageteg och Daniel Strandhäll är några av namnen som kommer att spela i Bergjö laget i höst. Kommer att klara sig kvar med Magnus Berndtsson som spelande tränare.


10. Alingsås kommer att spela med större delen av juniorlaget och kommer att kämpa sig för att undvika nedflyttningsplats.


11. Bjurslätt har tappat flertals spelare till Hisingens HK och andra klubbar. Blir tufft att tappa större delen av truppen från förra säsongen.


12. Partille har även här tappat flertals tongivande spelare till Hisingens HK. Tobias Glans, Henrik Martinsson och Hans Johansson har gått till Hisingens HK. Jacob Tilly gick till Wasaiterna. Efter detta åker laget rakt ner i Div.4


13. Torslanda tappat spelare till Hisingens HK, GIK Wasaiterana, Särökometerna och BK Heid gör att laget från Div.2 Västra åker nog även ner till Div.4 på grund av spelarbrist.


Ovido - Quiz & Flashcards